Etusivu » Tuotteet » Lappi »

27.00€

Aaveriekkoja

PENTTI HARJUMAA

Ote esipuheesta:

Lappi on mystisten ja myyttisten tarinoitten ja kummitusjuttujen luvattu maanääri.

Lapissa pimeän ja valon syntysijoilla asustaa monenlaisia tämän ja tuonpuoleisia selittämättömiä olentoja, aaveita, etiäisiä, maahisia ja luonnonhenkiä.

Olen kerännyt tähän kokoelmaan lappilaisille sattuneita selittämättömiä omakohtaisia kokemuksia ja perinteisiä kummitustarinoita.

Näihin outoihin yliluonnollisiin tapauksiin voi itse kukin uskoa tai olla uskomatta.

Ovatko koetut ja kerrotut tarinat harha-aistimuksia vai unia – tosia, ei ole oleellista.

Ensisijaisesti olen keruutyössä kiinnittänyt huomiota tarinoitten monipuolisuuteen ja kiinnostavuuteen.

Hyviä ja kiehtovia tarinoita on nimittäin aina eri kulttuureissa ja yhteisöissä arvostettu. Niitä on halukkaasti kuunneltu riippumatta siitä ovatko ne olleet tosia tai vai mielikuvituksen tuotetta.

Salaperäisiä ja arvoituksellisia ilmiöitä on aina ollut ja on edelleenkin olemassa.

Maailmankaikkeus ja olevaisuus on tuntematon suuri mysteerio. Mitä ihminen kaiken tämän edessä lopulta on kuin kasa luuloja ja uskomuksia ja unia.

Ihminen on erilaisten henkien ja voimien kohtauspaikka. Idän viisauden mukaan maailman ja olemassaolon ilmiöitä ja kokemuksia ei voi edes lähestyä kuin myyttien kautta.

Niinpä jo Goethe aikanaan huomasi kokonaisten kansakuntien kulttuurien ja elämän riippuvan tarujen ja myyttien varassa.

Albert Einstein puolestaan näki mysteerien kokemisen avaavan tien kaiken todellisen taiteen ja tieteen alkulähteille. Maailman ja olemassaolon ihmettelylle.

Mutta ennen kaikkea totisimmin ja kiihkeimmin ihminen on etsinyt selityksiä ja yhteyksiä tuonpuoleiseen maailmaan ja yliluonnollisiin ihmeisiin uskonnoissa.

Maailmanuskontojen pyhien kirjojen tarut ja myytit ovat kautta aikojen olleet taiteilijoille merkittäviä innostuksen lähteitä heidän kuvatessaan yliluonnollisen maailman näkyjä ja olemassaoloa.

Pyhissä kirjoissa jumalien kaikki tärkeimmät sanomat ilmoitetaan ihmisille enkelien ja unien välityksellä kuten maailman vapahtajan syntyminen.

Rovaniemellä syyskuussa 1995

Pentti Harjumaa
Tuotearviot
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Yhteystiedot
käyntikortti