Etusivu » Tuotteet » Lappi »

6.50€

Kuikka kutsui järvelleni
Veikko Rissanen

Kuikka kutsui järvelleni <br>Veikko Rissanen
Mestarillisesti kirjoitetun, kesäisen kirjan kiintopisteenä on Pienen Pyhäveden Kieloniemi Mäntyharjulla. Moni-ilmeinen kaunis järvi antaa pyytäjälle komeat kutulahnat, hauet ja kukkoahvenet. Mutta joku rosvo vie katiskoista joskus kaikki kalat.

Mukana ovat myös etevät ennustajakuikat, uutussa elävät telkät ja valkeat joutsenet sekä monet muut eläimet. Muutama tärkeä ihminen kuuluu Kieloniemen elämään, hämyisiin nuotioiltoihin, joiden tunnelmaa täydentää härkälinnun villi huuto.

Eletään vuosisadan viimeistä, helteistä kesää, jolloin kirkkaat salamat välkkyvät usein yli öisen taivaan. Aamuin illoin vesillä liikkuva kirjoittajakin joutuu tilittämään suhdettaan luontoon ja itse elämään. Kuikka kutsui järvelleni on syvälle sydämeen osuva teos kaikille rannoilla viihtyville, luonnon tarkkailusta nauttiville ihmisille.

Jo opettajakaudellaan 60-luvulla Veikko Rissanen julkaisi kolme luonnonläheistä kirjaa, joista Sininen siipipeili aukaisi uran. Kirjoituskipinän hän sai seminaarissa. Siirtyessään toimittajaksi Pellervo-lehteen hän jatkoi työnsä ohessa kirjojen tekemistä. Kaikkiaan hänen tuotantonsa käsittää parikymmentä teosta.

"Ehtymättömiä aiheaittojani ovat Kainuun ja Savon hiljaiset salomaat, kalaisat järvet sekä omaperäiset ihmiset. Toisinaan olen ajatellut, että olisi ollut onnellisinta elää sataviisikymmentä vuotta sitten, jolloin metsät olisivat olleet tuuheita ja vihreitä, kalat kirkkaita ja ilma raikasta. Toimeentuleminen olisi ollut työtä ja tuskaa, mutta vailla kaikkea turhaa ja tyhjää", Veikko Rissanen mietiskelee.
Tuotearviot
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Yhteystiedot
käyntikortti