24.80€

Miksi paahtoleipä putoaa voipuoli alaspäin

Miksi paahtoleipä putoaa voipuoli alaspäin; fysiikan lakien havannollistamisen taito, Robert Ehrlich.

Fysiikkaa pidetään usein hyvin abstraktina ja vaikeasti lähestyttävänä tieteenalana. Robert Ehrlich on ottanut tehtäväkseen murtaa tämän käsityksen.

Tässä mainiossa kirjassa Ehrlich esittelee fysiikan eri alueilta yli sata ällistyttävää havaintoesitystä, jotka kenen tahansa on vaivatonta toteuttaa. Niissä tarvitaan ainoastaan yksinkertaisia ja arkipäiväisiä tarvikkeita, joista suurin osa mahtuu taskun pohjalle. Kirja antaa ohjeita, miten havainnollistetaan esimerkiksi

- mekaniikan lainalaisuuksia - nesteiden ja kaasujen fysiikkaa - termodynamiikkaa - optiikkaa - modernin fysiikan ilmiöitä.

Tämä sekä helppoja että monimutkaisempia havaintoesityksiä sisältävä käytännönläheinen kirja soveltuu mainiosti fysiikan opettajille. Eritasoiset havaintoesitykset ovat käyttökelpoisia opetustilanteissa, ja niiden avulla on mahdollista laatia omia, uusia esityksiä. Kirja on hyödyllinen myös alan opiskelijoille sekä kaikille fysiikasta kiinnostuneille.

Robert Ehrlich työskentelee fysiikan professorina Yhdysvalloissa. Hän on kirjoittanut lukuisia tieteellisiä ja yleistajuisia kirjoja ja artikkeleita fysiikasta.

Alkuteos: Why Toast Lands Jelly Side Down

Suomennos: Veli-Pekka Ketola

ArtHouse, sivuja 221.
Tuotearviot
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Yhteystiedot
käyntikortti