19.50€

Karuselli

TIMO PARVELA & VIRPI TALVITIE

Karuselli ei pyöri. Aika ei kulu. Pikkuiset unnit istuvat ratsujensa selässä ryhdikkäinä ja odottavat, että soitto alkaisi ja pyöritys ja huvi. Kaikkein pienin unni, jolle ei koskaan riitä paikkaa karusellissa, odottaa ja huokaa: "Kunpa aika kuluisi nopeammin, kunpa olisin jo iso...". Kun isot unnit syksyllä muuttavat etelään, lentokyvytön pikku unni Kattila saa ystäväkseen pitkäkoipisen Onnihaitaran.

Lapsen aika on aikuisen taskussa. Kattila on oppinut, että pienet eivät saisi tuhlata isompien aikaa.

Keinulauta-teoksellaan vuonna 2006 Finlandia Junior -palkinnon voittaneet kirjailija Timo Parvela ja kuvittaja Virpi Talvitie ovat tarttuneet tärkeään aiheeseen: lapsi tarvitsee yhteistä aikaa vanhempien ja ystävien kanssa.Karuselli mittaa aikaa lapsen ja ystävyyden tasolla: "Ystävien aika on erilainen. Ystävän kanssa sekunti vilahtaa huomaamatta... Päivässä ilta tulee aina liian nopeasti. Viikossa ehtii jo monta kertaa ihmetellä, että on saanut ystävän. Kuukaudessa ystävän kanssa riidellään ja sovitaan. Vuodessa ystävyksillä on kaksi syntymäpäivää juhlittavanaan." Karuselli-kirjan parissa on hyvä viettää aikaa. Sen viisaat ja koskettavat ajatukset puhuttelevat lapsia ja aikuisia yhteisinä lukuhetkinä.

Kirja on nautinnollisen kaunis katsella. Ilmeikkäissä ja värikkäissä kuvissa sanat syttyvät elämään, vaikkapa silloin, kun Onni antaa Kattilalle syntymäpäivälahjaksi taivaalla tuikkivat tähdet, maailmankaikkeuden kaiken ajan. Lastenkirjojen klassikkohyllylle on aihetta raivata tilaa Karusellille, jo palkitun Keinulaudan viereen.

kirj. Timo Parvela, v.2008, sivuja 67, WSOY.
Tuotearviot
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Yhteystiedot
käyntikortti